Botilbud

Botilbud jf. Servicelovens §107

Team Nordahl er et nybygget center, som ligger tæt ved Gudenåen, skoven og et unikt kær, som gør omgivelserne omkring centret naturskønt og med masser af luft og brede vidder. Herunder kan du læse mere om centret, lejlighederne og dagligdagen i vores botilbud.

 

Selve centret og lejlighederne

Lejlighederne, som er til rådighed hos Team Nordahl, er små etværelses lejligheder, hvori beboerne har eget tekøkken samt toilet og bad. Der er ventilationsanlæg i alle lejligheder, således der altid er et sundt og godt indeklima. Beboerne deler et større køkken, hvor der hver dag laves fælles mad med Team Nordahls personale. Der er ligeledes to store opholdsrum, hvor der er TV-stue i et af rummene. I løbet af ugen bliver opholdsrummene også brugt af Team Nordahls dagtilbud. Hos Team Nordahl prioriterer vi et hjemligt miljø med mange hyggekroge og orden.

Lejlighederne er handicapvenligt indrettede.

 

Dagligdagen for beboerne

Hesteassisteret terapi er en integreret del af Team Nordahls botilbud. En del af aktiviteterne foregår i stalden, omkring hestene og de andre mange dyr på Centret. Der vil igennem det praktiske arbejde, som relaterer sig til heste og dyreholdet, lægges vægt på, at borgeren føler sig anerkendt, støttet og vejledt tilpas ud fra vores motto: "Så lidt støtte som muligt - men så meget som nødvendigt". Udover aktiviteterne i stalden rummer vores tilbud også almindelige daglige gøremål, som også foregår på centret. Dog har vi også mange andre aktiviteter i løbet af året alt efter beboernes interesse. Vi har fx yogahold, vi tager på gåture, cykelture og udflugter. Åle er en hyggelig lille landsby, hvor der er stor opbakning til lokale arrangementer. Dette støtter vi op om ved at deltage i eksempelvis julemarked i forsamlingshuset, Sportsfesten i byen, hvor der er mange muligheder for deltagelse og aktiviteter, koncerter i Minihallen, det lokale Halloween og det årlige middelalderarrangement. I byen er der en fælles positiv indstilling, når det gælder at tage varmt og godt imod nye borgere, og få dem godt integreret i samfundet. Vi værner om højtider og traditioner. De er også vigtig del af vores aktivitetskalender. Fx har vi julefest, påskefrokost, og sommerfest med pårørende. Helt generelt har vi fokus på små og store aktiviteter i hverdagen, som understøtter at borgeren aktivt bevarer ADL funktioner.

 

Fællesskab og madlavning

Vi vægter fællesskab omkring madlavning og spisning. Dette betyder, at vi som udgangspunkt laver maden sammen, og spiser sammen. Vi har øje for, at der kan være individuelle behov vedr. mad/spisning, hvilket vi vil tilgodese. Måltidet er et godt middel til socialt samvær, og det er der god tid til om aftenen. Beboerne inddrages i madlavningen efter devisen om, at hvis man ikke kan hjælpe til, kan man se på, og eventuelt komme med gode råd eller kommentarer. Beboerne er med til at bestemme menuen og de laver madplan for en uge ad gangen i samarbejde med bl.a vores Sygeplejerske, som har stor viden om kostens betydning for krop, psyke og søvn. Alle måltider består af næringsrige og mættende råvarer.

 

Du kan læse mere om Team Nordahls botilbud på tilbudsportalen her

Alt ridning og aktivitet med hestene foregår på eget ansvar!

HabitusHuset Nordahl | Sønderkærvej 5 | 7160 Tørring | Tlf.: 2982 1680 | Send en mail