Traume terapi

Somatic Experiencing Traumeterapi


SE (Somatic Experiencing) Traumeterapi er en terapeutisk metode, som bruges til at mindske og opløse stressreaktioner, der er forårsaget fra chok og traumer. Metoden er udviklet af Peter A. Levine, der er ph. D i psykologi og biofysik.

 

Teorien bag metoden er, at en traumatisk stressreaktion kommer som følge af et nervesystem, der har været aktiveret i så høj en grad, at det har ”sat sig fast” i nervesystemet. Når traumatiske oplevelser ”sætter sig fast” i nervesystemet, er det ikke altid, at vi med vores forstand er klar over, hvad der er på færde. Men kroppen husker oplevelsen for os, og giver os besked ved at udsende symptomer som kronisk træthed, nedsat koncentrationsevne og korttidshukommelse, migræne, PTSD-symptomer og depression. Det er altså kroppen, som taler – ikke forstanden.

 

Når vi arbejder med traumeterapi er kroppen en vigtig del af terapien. Det åbner nye veje, hvor man lærer at mærke sig selv på nye måder, og få opløst og forståelse for traumatiske hændelser.FORSTÅELSE

“Jeg er hele mit liv blevet misforstået. Det har affødt at jeg har følt mig forkert. Gittes metode tog afsæt i min krop og jeg lærte derigennem at forstå mig selv for første gang i mit liv. Gitte er omsorgsfuld og arbejder med kroppen først og derefter hovedet. Det virkede virkelig godt for mig"


Kvinde 35 år

JEG KOM VIDERE

Jeg kom med traumer og en krop jeg ikke kunne mærke. Jeg syntes den var ulækker og jeg havde været udsat for mange overgreb. Jeg var dopet af medicin og havde opgivet alt håb. Gittes tilgang var anderledes og jeg fik gennem mine terapien forbindelse mellem krop, tanker og følelser"


Kvinde 25 år

INDLEVELSE

“Jeg har deltaget i terapisessioner hos Gitte og er blevet afklaret med mine arbejdspunkter, hvem jeg er og min plads i livet. For mig fungerede det med kombinationen af både gestaltterapi og traume terapi. Gitte er skarp til at opfange kroppen og dens helt eget sprog". 


Mand 55 år